План роботи методичної комісії на 2017-2018 н.р.
Тематика засідань методичної комісії
№ з/п
|
Зміст роботи
|
Відповідальний
|
1 засідання
(вересень)
Організаційне засідання
|
||
1.
|
Обговорення плану роботи МК на 2017-2018 н.р.
|
Костючик С.Л.
|
2.
|
Опрацювання нормативних документів та методичних
рекомендацій щодо організації навчально-виховного процесу в 2017-2018
навчальному році.
|
Мельник Н.І.
|
3.
|
Обговорення плануючої документації членів методичної
комісії (робочі навчальні програми, поурочно-тематичні плани, переліки
навчально-виробничих робіт).
|
Члени МК
|
2 засідання
(жовтень)
Нові підходи щодо організації
навчально-виробничого процесу з професій ресторанного господарства
|
||
1.
|
Методична дискусія. Удосконалення професійної підготовки шляхом впровадження інноваційних
методів навчання.
|
Куцик Г.П.
|
2.
|
Творча лабораторія. Інноваційна робота – професійне удосконалення педагога.
|
Лебич Н.І.
|
3.
|
Відвідання та обговорення відкритого уроку виробничого
навчання. Методична мета. Застосування
новітніх інформаційних технологій при проведенні уроків виробничого навчання.
|
Ходаковська В.М.
|
4.
|
Моніторинг результатів участі у Всеукраїнському
конкурсі фахової майстерності з
професії «Кондитер» серед учнів ПТНЗ.
|
Муравчук Г.В.
|
5.
|
Розгляд та схвалення тем дипломних та творчих робіт для
учнів ІІ курсу з професії кухар ІV розряду.
|
Костючик С.Л.
|
3 засідання
(листопад)
Мотивація та активізація
учнів у професійній підготовці
|
||
1.
|
Обмін досвідом.
Застосування Інтернет-ресурсів та їх вплив на активізацію пізнавальної
діяльності у професійній підготовці.
|
Костючик С.Л.
|
2.
|
Семінар-практикум.
Моделювання форм та методів роботи, спрямованих на підвищення інтересу до
професійної підготовки.
|
Мельник Н.І.
|
3.
|
Відвідання та обговорення відкритого уроку виробничого
навчання. Методична мета. Використання
методів навчання, спрямованих на підвищення мотивації учнів.
|
Муравчук Г.В.
|
4 засідання
(грудень)
Удосконалення
навчально-матеріального забезпечення професійної підготовки – запорука
професіоналізму майбутнього кваліфікованого робітника
|
||
1.
|
Методичні орієнтири. Творча робота як фактор розвитку професійних компетенцій учнів.
|
Костючик С.Л.
|
2.
|
Відвідання та обговорення відкритого уроку виробничого
навчання. Методична мета. Використання
навчально-методичної документації і засобів навчання в контексті сучасних
виробничих технологій.
|
Куцик Г.П.
|
3.
|
Проміжні результати дослідно-експериментальної роботи.
|
Мельник Н.І.
|
4.
|
Аналіз поповнення комплексно-методичного забезпечення з
професії кухар.
|
Фіщук С.П.
|
5.
|
Обговорення та схвалення тем дипломних та творчих робіт
для учнів ІV курсу з професії кухар,
кондитер
|
Лебич Н.І.
|
5 засідання
(січень)
Хмарні технології в освіті
|
||
1.
|
Проблемний стіл. Хмарні
технології: концепція, ризики, застосування.
|
Муравчук Г.В.
|
2.
|
Обмін думками. Переваги
використання хмарних технологій при вивченні навчальних предметів.
|
Лебич Н.І.
|
3.
|
Тренінг. Використання
хмарних технологій у професійному розвитку педагогів.
|
Мельник Н.І.
|
6 засідання
(лютий)
Методична грамотність
педагога – запорука якісної професійної освіти
|
||
1.
|
Навчально-практичний семінар. Методичні основи проведення сучасного уроку.
|
Чирко Р.Л.
|
2.
|
Групова робота. Моделювання активних форм роботи на уроці.
|
Члени МК
|
3.
|
Відвідання та обговорення відкритого уроку виробничого
навчання. Методична мета. Інноваційні
форми роботи на уроці.
|
Кухтей Н.І.
|
4.
|
Розгляд та схвалення завдань для проведення олімпіади з
професійно-теоретичної підготовки з професії кухар.
|
Костючик С.Л.
|
7 засідання
(березень)
Сучасний урок – основа
ефективної якісної освіти
|
||
1.
|
Тренінг. Сучасний урок –
основа ефективної якісної освіти.
|
Костючик С.Л.
|
2.
|
Обмін досвідом. Модель
сучасного уроку.
|
Федчик І.Л.
|
3.
|
Про участь членів МК в обласній виставці «Творчі
сходинки педагогів Волині».
|
Костючик С.Л.
|
8 засідання
(квітень)
Інноваційні шляхи розвитку
соціального партнерства
|
||
1.
|
Круглий стіл. Конструктивне,
взаємовигідне партнерство з роботодавцями – пріоритет роботи навчального
закладу.
|
Гордій І.Л.
|
2.
|
Семінар-практикум.
Регіональний компонент як фактор врахування потреб роботодавців.
|
Фіщук С.П.
|
3.
|
Відвідання та обговорення відкритого уроку технології
приготування їжі з основами товарознавства. Методична мета. Інноваційні виробничі технології:
вивчення, впровадження, застосування.
|
Костючик С.П.
|
4.
|
Про проведення майстер-класу по оформленню весільних
короваїв.
|
Куцик Г.П.
|
9 засідання
(травень)
Дослідно-експериментальна
робота педагогів
|
||
1.
|
Круглий стіл. Про підсумки
дослідно-експериментальної діяльності з теми «Використання електронних
засобів навчання та Інтернет-технологій для поліпшення підготовки
кваліфікованих робітників з професій кухар, кондитер»..
|
Костючик С.Л.
|
2.
|
Методична консультація. Створення професійного інтернет-сайту педагога – вимога часу.
|
Лебич Н.І.
|
3.
|
Відвідання та обговорення відкритого уроку виробничого
навчання. Методична мета. Використання
електронних засобів навчання на уроці в/н з професії кухар.
|
Ілюшик С.І.
|
10 засідання
(червень)
Результативність професійного
навчання
|
||
1.
|
Про результати моніторингу навчальних досягнень учнів з
професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовок.
|
Лебич Н.І.
|
2.
|
Підсумки роботи методичної комісії за 2017-2018 н.р. і
завдання на новий навчальний рік.
|
Костючик С.Л.
|
Вивчення та поширення
перспективного педагогічного досвіду
№ з/п
|
Зміст
роботи
|
Термін проведення
|
Відповідальний за
проведення
|
Члени МК,
що беруть участь в заході
|
1.
|
Участь в обласній методичній секції педагогічних
працівників професій ресторанного господарства з теми «Нові підходи щодо
організації навчально-виробничого процесу з професій ресторанного
господарства» (на базі Любомльського ПЛ)
|
26.09.2017
|
НМЦ ПТО
|
Муравчук Г.В., майстер в/н
|
2.
|
Участь в роботі Школи розвитку ІКТ-компетентності
педагогів: круглий стіл «Комп’ютерні технології як засіб розвитку творчої
особистості учня».
|
18.10.2017
|
Мельник Н.І., методист
|
Майстри в/н , викладачі методичної
комісії
|
3.
|
Участь у роботі теоретичного семінару «Інноваційні
освітні технології – шлях до формування конкурентноспроможної особистості».
|
26.10.2017
|
Мельник Н.І., методист
|
Костючик С.Л., Лебич Н.І.,
Ходаковська В.М.
|
4.
|
Творчий звіт педагогів-експериментаторів з теми
«Використання електронних засобів навчання та Інтернет-технологій з метою
поліпшення підготовки кваліфікованих робітників з професій кухар, кондитер».
|
23.11.2017
|
Мельник Н.І., методист
|
Члени МК
|
5.
|
Участь в роботі Школи розвитку ІКТ-компетентності
педагогів: семінар-практикум «Мультимедійна підтримка уроку».
|
29.11.2017
|
Мельник Н.І., методист
|
Майстри в/н , викладачі методичної
комісії
|
6.
|
Участь в училищному конкурсі на кращий персональний
сайт педагога ПТНЗ.
|
Листопад – грудень 2017
|
Мельник Н.І., методист
|
Майстри в/н , викладачі методичної
комісії
|
7.
|
Участь в роботі педагогічного лекторію «Компетентнісний
підхід – переорієнтація з процесу на результат».
|
13.12.2017
|
Мельник Н.І., методист
|
Майстри в/н методичної
комісії
|
8.
|
Участь в роботі науково-практичного семінару «ІКТ як
засіб підвищення якості навчальних досягнень учнів».
|
17.01.2018
|
Мельник Н.І., методист
|
Костючик С.Л., голова МК
|
9.
|
Участь в училищному конкурсі на кращий
програмно-педагогічний засіб навчального призначення.
|
Січень – лютий 2018
|
Мельник Н.І., методист
|
Майстри в/н , викладачі методичної
комісії
|
10
|
Участь в роботі Школи ППД викладача спецдисциплін Величка А.В.
|
Лютий – квітень 2018
|
Величко А.В., викладач
|
Викладачі МК
|
11
|
Участь у виставці методичних та дидактичних матеріалів
педагогів училища «Скарбниця педагогічних досягнень».
|
Березень 2018
|
Мельник Н.І., методист
|
Майстри в/н , викладачі методичної
комісії
|
12
|
Участь в училищному конкурсі навчальних проектів з
професій ресторанного господарства.
|
Березень – квітень 2018
|
Мельник Н.І., методист
|
Майстри в/н , викладачі методичної
комісії
|
13
|
Участь в училищному огляді-конкурсі виробничих
лабораторій.
|
Квітень – травень 2018
|
Мельник Н.І., методист
|
Фіщук С.П., Кухтей Н.І.,
Муравчук Г.В.
|
Дослідно-експериментальна
робота
№ з/п
|
Зміст роботи
|
Термін виконання
|
Відповідальний за виконання
|
1.
|
Розробка та апробація електронних засобів навчання для
підготовки кухарів, кондитерів.
|
Протягом року
|
Викладачі, майстри в/н
|
2.
|
Створення та використання в освітній діяльності
авторських сайтів педагогів (викладачів, майстрів виробничого навчання).
|
Протягом року
|
Викладачі, майстри в/н з професій кухар, кондитер
|
3.
|
Узагальнення, опрацювання і систематизація даних,
кількісний та якісний аналіз результатів експериментальної роботи.
|
Вересень – грудень 2017
|
Методист, голова МК
|
4.
|
Діагностика ефективності використання ППЗ в
навчально-виробничому процесі.
|
Січень – лютий 2018
|
Голова МК Костючик С.Л.
|
5.
|
Видання методичних рекомендацій, посібників щодо
впровадження електронних засобів навчання та Інтернет-технологій в процес
підготовки кухарів, кондитерів.
|
Березень – квітень 2018
|
Викладачі, майстри в/н з професій кухар, кондитер
|
6.
|
Вивчення динаміки розвитку навчальної успішності учнів
та їх досягнень.
|
Травень 2018
|
Методист, голова МК
|
7.
|
Підведення підсумків дослідження, формування висновків
і рекомендацій
|
Червень – травень 2018
|
Методист, голова МК
|
Контроль за якістю навчальних
досягнень учнів
№ з/п
|
Зміст роботи
|
Термін виконання
|
Відповідальний
|
1.
|
Провести моніторинг рівня навчальних досягнень учнів
І-ІІІ курсів (перевідних груп) з виробничого навчання та предмета «Технологія
приготування їжі з основами товарознавства».
|
Червень
|
Костючик С.Л., майстри в/н перевідних груп
|
2.
|
Аналізувати результати поетапної атестації учнів з
професій кухар, кондитер.
|
Грудень, квітень
|
Лебич Н.І.
|
3.
|
Провести аналіз ДКА учнів випускних груп (№2, №16)
|
Лютий 2018
|
Федчик І.Л, Ходаковська В.М.
|
Організація позакласної
роботи
№ з/п
|
Зміст роботи
|
Термін проведення
|
Відповідальний
|
1.
|
Позакласний захід до Дня кухаря «Моя професія – кухар»
|
Жовтень 2017
|
Федчик І.Л.
|
2.
|
Тиждень професії кухар «Кулінарія
на перехресті культур»:
- презентація стінгазет «Кулінарія – розмаїття смаків»;
- конкурс професійної майстерності «Майстер-шеф»;
- кулінарні змагання «Хто найвправніший?»»;
- виставка-ярмарка кулінарних виробів;
- тематичні інформаційно-просвітницькі години.
|
Листопад 2017
|
Члени МК
Чирко Р.Л., Фіщук С.П.
Ілюшик С.І.
Федчик І.Л.
Федорук С.О.
|
3.
|
Проведення училищної олімпіади з професійно-теоретичної
підготовки з професій кухар і кондитер.
|
Лютий 2018
|
Костючик С.Л.
|
4.
|
Реалізація проекту «Страви з гарбуза».
|
Березень 2018
|
Муравчук Г.В.
|
5.
|
Конкурс професійної майстерності серед учнів «Кращий
кондитер ВПУ»
|
Квітень 2018
|
Федчик І.Л.
|
6.
|
Проведення майстер-класів «Оздоблення весільного
короваю», «Оздоблення святкового торта».
|
Травень 2018
|
Куцик Г.П., Кухтей Н.І.
|
Графік проведення
відкритих уроків
Прізвище, ініціали педагога
|
Група
|
Предмет
|
Термін проведення
|
Методична мета уроку
|
Ходаковська В.М
|
16
|
Виробниче навчання
|
Жовтень
|
Застосування новітніх інформаційних технологій при
проведенні уроків виробничого навчання.
|
Муравчук Г.В.
|
21
|
Виробниче навчання
|
Листопад
|
Використання прийомів та методів навчання, спрямованих
на підвищення мотивації учнів.
|
Куцик Г.П.
|
22
|
Виробниче навчання
|
Грудень
|
Використання навчально-методичної документації і
засобів навчання в контексті сучасних виробничих технологій.
|
Кухтей Н.І.
|
2
|
Виробниче навчання
|
Лютий
|
Інноваційні форми роботи на уроці.
|
Костючик С.Л.
|
14
|
Технологія приготування їжі з основами товарознавства
|
Квітень
|
Інноваційні виробничі технології: вивчення,
впровадження, застосування
|
Ілюшик С.І.
|
13
|
Виробниче навчання
|
Травень
|
Використання електронних засобів навчання на уроці в/н
з професії кухар.
|
Немає коментарів:
Дописати коментар