tag:blogger.com,1999:blog-49655140218907968722024-03-05T11:09:48.629+02:00Веб-портфоліо методичної комісії кулінарного профілюКамінь-Каширського вищого професійного училищаСвітлана Костючикhttp://www.blogger.com/profile/03551232510748989875noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-4965514021890796872.post-76248407544167896772015-02-03T20:15:00.001+02:002015-05-01T21:12:01.018+03:00Вітаємо на нашому сайті!<div style="text-align: center;">
<b><i><span style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: large;">Професія кухаря, кондитера - це стабільність сьогодні, </span></i></b><br />
<b><i><span style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: large;">впевненість завтра, успішність завжди!</span></i></b><br />
<b><i><span style="font-size: large;"><br /></span></i></b>
<br />
<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
<iframe allowfullscreen="" class="YOUTUBE-iframe-video" data-thumbnail-src="https://i.ytimg.com/vi/8bgkCjVz2Xk/0.jpg" frameborder="0" height="266" src="https://www.youtube.com/embed/8bgkCjVz2Xk?feature=player_embedded" width="320"></iframe></div>
<b><i><span style="font-size: large;"><br /></span></i></b></div>
<div style="text-align: center;">
<span style="font-size: large;"><br /></span></div>
<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
</div>
<br />
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-align: justify; text-indent: 35.45pt;">
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-align: center; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;"><b>ПРОФЕСІЇ НА ВСІ ЧАСИ</b></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">Майстерність
приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Сучасний
великий досвід обробки харчових продуктів і приготування із них страв
накопичувався протягом багатьох віків.<o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">Для
знаходження їжі первісні люди об’єднувались у племена, разом займались
мисливством, землеробством. Примітивна кулінарія, якою вона була у первісних
народів, пройшла довгий і важкий шлях свого розвитку, перш ніж, нарешті,
перетворилася у вишукану кулінарну майстерність, увібравши в себе досягнення
сучасної науки і техніки.<o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">Своїм
корінням кулінарія сягає найдавнішого періоду. Найбільший внесок в розвиток
кулінарії зробили античні народи – древні греки і древні римляни. Майстерність приготування
їжі греки славили разом із поезією та музикою. <o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">За 2500
років людство повільно удосконалювало як свої смаки, так і тонкощі технології
приготування їжі. Великий вплив на розвиток європейської кухні мала «гастрономічна»
революція, завдяки якій в Європі вперше з’явилося багато невідомих на той час
продуктів. Після відкриття Америки в ХVІ столітті англійці та іспанці вперше
скуштували привезені з-за океану кукурудзу, квасолю, соняшник і томати. Але
найважливішим продуктом, що змінив і збагатив кухню європейців була картопля.</span><span lang="UK" style="background: black; border: 1pt none black; font-family: 'Times New Roman', serif; font-size: 12pt; padding: 0cm;"> </span><span style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt;"><o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">У ХVІІІ
столітті кулінарія прирівнювалась до науки. Першу спробу створити наукову
основу кулінарії зробили французи Ансельм Саварен та Антуан Карем, які ввели
строгі пропорції, встановили певну послідовність у подачі страв та сервіруванні
столу, заклали естетичні основи сучасного оформлення страв.<o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span class="apple-style-span"><span lang="UK" style="font-family: 'Times New Roman', serif; font-size: 12pt;">Смачно поїсти любить кожен, значить, вмілий <b>кухар</b> без роботи ніколи не залишиться.
Сьогодні майстри сковорідок і каструль затребувані на ринку праці, як ніхто
інший.</span></span><span class="apple-converted-space"><span lang="UK" style="font-family: 'Times New Roman', serif; font-size: 12pt;"> </span></span><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;"><o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">Кожен, хто
бажає оволодіти кухарським мистецтвом, повинен вміти малювати, ліпити,
відчувати форму, лінію, колір. Це допоможе майбутньому кулінару під час
оформлення різних страв та кулінарних виробів. Потрібно мати смакові відчуття і
гарно розвинений нюх. <o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span class="style10"><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">Сучасний <b>кухар</b>
– це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник.
Він повинен володіти тонкими смаковими відчуттями та добре розвинутим почуттям
міри; має бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір.<o:p></o:p></span></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span class="style10"><b><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">Кухар</span></b></span><span class="style10"><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;"> володіє прийомами спостереження, порівняння, вміє
виділити правильні смакові поєднання продуктів, їх пропорції, відчуває і
розуміє красу, шукає і створює її.<o:p></o:p></span></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span class="style10"><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;">Праця <b>кухаря</b>
важка, кропітка, але дуже потрібна людям; цікава, бо зі звичайних продуктів,
маючи фантазію та смак, кухар створює справжні шедеври кулінарної
майстерності.<o:p></o:p></span></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-language: RU;">Скільки буде існувати харчова
промисловість, стільки ж буде бажання людини скуштувати щось смачне, красиве і
радіти на веселих святах, коли наше життя прикрашає <b>кондитер</b> – представник кондитерської промисловості, яка входить до
харчової. <b>Кондитер</b> – це той чарівник,
який створює казку з тіста, яєць, горіхів та ванілі. З-під його рук виходять
справжні шедеври мистецтва, якими тільки можна захоплюватися!</span><span lang="UK" style="background: black; border: 1pt none black; font-family: 'Times New Roman', serif; font-size: 12pt; padding: 0cm;"> </span><span style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-language: RU;"><o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-language: RU;">Нині у багатьох країнах
відбуваються фестивалі кондитерського мистецтва, де <b>кондитери</b> різних країн вибирають право називатися майстром своєї
справи і виготовляють такі дива, що потрапляють до Книги Рекордів.<o:p></o:p></span></div>
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<b><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-language: RU;">Кондитер</span></b><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-language: RU;"> займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів по заданій
рецептурі, випікає і прикрашає продукцію. Це високоякісні, різноманітного виду,
смаку та аромату харчові продукти. Більша частина робіт виконується вручну за
допомогою спеціальних інструментів, перетворюючи професію <b>кондитера</b> в мистецтво.</span><span lang="UK" style="background: black; border: 1pt none black; font-family: 'Times New Roman', serif; font-size: 12pt; padding: 0cm;"> </span><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-language: RU;"><o:p></o:p></span></div>
<br />
<div class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; text-indent: 35.45pt;">
<span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-language: RU;">Це складна професія яка потребує
не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох
знань та вмінь, передбачає як ручну, так і механізовану роботу за допомогою
автоматичних приладів та устаткування. Професія <b>кондитера</b> - широка та змістовна, праця кропітка і важка, яка
потребує багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку.</span><span class="style10"><span lang="UK" style="font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: UK;"><o:p></o:p></span></span></div>
</div>
Світлана Костючикhttp://www.blogger.com/profile/03551232510748989875noreply@blogger.com